Sbalte si s sebou do kufru na cesty kousek Krkonoš a ochutnejte tradiční krkonošské recepty všude, kam vás kroky zavedou. Limitovaná edice jídel od EXPRES MENU je připravená ve spolupráci s krkonošským šéfkuchařem Jiřím Švestkou ml. V kufříku najdete kompletní menu: liškovou kulajdu, kančí pečeni upravenou metodou sous vide s chlupatými knedlíky a zelím nebo pečený koláč podle receptů našich babiček zvaný Krkonošský macek. Kufřík navíc poslouží i jinak – hned poté, co se posilníte EXPRES MENU, si můžete na zadní straně zahrát krkonošské „Člověče, nezlob se“ a třeba se potkat s ostatními figurkami na Luční boudě, vystoupat na pomyslnou Sněžku nebo se poradit s Krakonošem, kudy se vydat dál.
Vydatná smetanová sladkokyselá polévka s koprem, vejci, bramborem a liškami připravená dle tradičního krkonošského receptu z lokálních surovin.
Hmotnost: 600 g
24 hodin marinovaná kančí plec s divokým kořením, cibulí a špekem. Tepelně upravená metodou sous vide.
Hmotnost: 500 g
Tradiční chlupaté bramborové knedlíky, připravované ze syrových strouhaných brambor s kysaným zelím dochuceným trochou kmínu na cibulce a špeku.
Hmotnost: 500 g
Pečený koláč připravený podle receptů našich babiček z uvařených brambor, jablek, tvarohu, brusinek a medu.
Komentáře
Diskuze je prázdná.