Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!
Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.
Voní a chutná po másle – protože je z čerstvého másla, které pomalu přepouštíme. Každé jídlo, která na něm uvaříte, získá použitím Ghee nejen nadšené strávníky, ale obohatí se i o mnoho vitamínů a výživných složek dobrých pro naše zažívání, mozek a celkové zdraví.
Ghee patří pod základ poctivé polévky i omáčky, smažené na něm chutná skvěle a navíc vám nebude těžko. S Ghee můžete i péct, potírat buchty nebo knedlíky a rozpuštěné ho rozlévat po hotovém jídle. Ghee patří do každé teplé kuchyně (sladké i slané).
10+1 důvod, proč používat Ghee SortimentGhí vs přepuštěné másloJak vznikla ghítelaVíce o výrobě ghí
Když je dobrý základ, je výsledek ještě lepší!
A naše Ghee je nejen plné chuti a vůně másla,
ale také spousty zdraví prospěšných látek.
Ghee svým složením, které pomalým přepouštěním másla dokážeme vyvařit až na dřeň, umí zklidňovat a zlepšovat trávení, snižuje záněty v těle a pomáhá s hojením. (Doporučujeme promazávat zevnitř i vně.) Jednoduše, Ghee patří k superpotravinám.
A i když zdraví je to nejdůležitější, co máme. Je fajn mít v kuchyni i pomocníka, se kterým je život o něco báječnější. Ghee má totiž dlouhou trvanlivost – neotevřené vám vydrží až 24 měsíců. Navíc nemusí zabírat místo v lednici a jeho použití je naprosto univerzální! Ghee patří do každé teplé kuchyně.
Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.
Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…
Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.
Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
Nepřepaluje se
Dlouhá trvanlivost
Není nutné chladit
Kvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované čerstvé máslo odebíráme z českých i zahraničních mlékáren ve velkém. Hledáme na trhu to nejlepší máslo pro výrobu. BIO máslo má v sezoně kvalitu grass-fed. Tzn., že se krávy pasou na zelené trávě. Kvalita produktů takto živených krav je jinde, než u konvenčních chovů.
Následně máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech. Díky naší receptuře a technologickéu postupu je ghí tak chutné a voňavé.
Se stáčením, uzavíráním sklenic a značením nám už pomáhají stroje, abychom naším děvčatům ušetřili ruce.
Než doputuje k vám, je ještě několikrát kontrolováno. Zrakem, čichem a naším mlsným jazykem. Celý proces výroby probíhá pod dohledem státní veterinární správy.
Důvodů bude určitě víc a navíc každý z vás bude mít ten svůj jeden. Tak my za vás vypíchneme ty, pro které přesvědčíte každého neveřícího Tomáše.
Často kladené dotazy