Sklenice Ghee
Voní a chutná po másle
Má dlouhou trvanlivost
Nemusí se chladit
Bez laktózy
Nepřepaluje se
Vařte na Ghee

Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!

Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.

Ghíčko - Přepuštěné máslo
Ghee je báječné!

Voní a chutná po másle – protože je z čerstvého másla, které pomalu přepouštíme. Každé jídlo, která na něm uvaříte, získá použitím Ghee nejen nadšené strávníky, ale obohatí se i o mnoho vitamínů a výživných složek dobrých pro naše zažívání, mozek a celkové zdraví.

Ghee patří pod základ poctivé polévky i omáčky, smažené na něm chutná skvěle a navíc vám nebude těžko. S Ghee můžete i péct, potírat buchty nebo knedlíky a rozpuštěné ho rozlévat po hotovém jídle. Ghee patří do každé teplé kuchyně (sladké i slané).

10+1 důvod, proč používat Ghee SortimentGhí vs přepuštěné másloJak vznikla ghítelaVíce o výrobě ghí

 

 

Když je dobrý základ, je výsledek ještě lepší!

 

 

A naše Ghee je nejen plné chuti a vůně másla,
ale také spousty zdraví prospěšných látek.

 

 

Ghee svým složením, které pomalým přepouštěním másla dokážeme vyvařit až na dřeň, umí zklidňovat a zlepšovat trávení, snižuje záněty v těle a pomáhá s hojením. (Doporučujeme promazávat zevnitř i vně.) Jednoduše, Ghee patří k superpotravinám.

 

 

Bez laktózy

Nepřepaluje se

Obsahuje vitamíny A, D, E a K

Ghíčko - Přepuštěné máslo plná sklenice

Voní a chutná po másle

Má dlouhou trvanlivost

Nemusí se chladit

A i když zdraví je to nejdůležitější, co máme. Je fajn mít v kuchyni i pomocníka, se kterým je život o něco báječnější. Ghee má totiž dlouhou trvanlivost – neotevřené vám vydrží až 24 měsíců. Navíc nemusí zabírat místo v lednici a jeho použití je naprosto univerzální! Ghee patří do každé teplé kuchyně.

 

 

Kuchyňský stůl s ingrediencemi a ghíčko

Návrat ke kořenům

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.

Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…

Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.

Jak používat ghí

Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

  • Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
  • Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
  • Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční.
  • Při pečení lze ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
  • Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Cibule a Ghíčko

 

Nepřepaluje se ikona

Nepřepaluje se

Dlouhá trvanlivost ikona

Dlouhá trvanlivost

Není nutné chladit ikona

Není nutné chladit

 

Hrnce kde se vaří ghíčko
Ruční řemeslná výroba

Kvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované čerstvé máslo odebíráme z českých i zahraničních mlékáren ve velkém. Hledáme na trhu to nejlepší máslo pro výrobu. BIO máslo má v sezoně kvalitu grass-fed. Tzn., že se krávy pasou na zelené trávě. Kvalita produktů takto živených krav je jinde, než u konvenčních chovů.

Následně máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech. Díky naší receptuře a technologickéu postupu je ghí tak chutné a voňavé.

Se stáčením, uzavíráním sklenic a značením nám už pomáhají stroje, abychom naším děvčatům ušetřili ruce.

Než doputuje k vám, je ještě několikrát kontrolováno. Zrakem, čichem a naším mlsným jazykem. Celý proces výroby probíhá pod dohledem státní veterinární správy.

 

10+1 důvod, proč používat Ghee

Důvodů bude určitě víc a navíc každý z vás bude mít ten svůj jeden. Tak my za vás vypíchneme ty, pro které přesvědčíte každého neveřícího Tomáše.

     Zjistit více     

10+1 důvod, proč používat Ghee

 

Často kladené dotazy

1. Proč se Ghí nekazí a nemusí se chladit?
Ne, Ghí je čistý tuk bez obsahu vody a mléčné bílkoviny. Nekazí se.
2. Opravdu je Ghí bez mléčných bílkovin?
Ne, výrobou se vysmaží bílkoviny a jsou odděleny přes jemný filtr.
3. Dá se Ghí vyrobit doma?
Určitě dá, potřeba je kvalitní máslo, hodně času a trpělivosti.
4. Kde můžu Ghí koupit?
Třeba zde u nás na e-shopu nebo u našich vybraných partnerů.

 

X

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím