Menu
košík
0
    Nákupní košík je prázdný.

Všechno začíná už s výběrem surovin.
A v tom jsme nekompromisní.

Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.

Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde

Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.

main_foto_2

Při vaření neděláme žádnou magii.

Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.

Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.

main_foto_1

Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě.

Abychom dokázali plnit naše závazky - žádná chemie v našich pokrmech - museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP - kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:

  • Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnou pod 70 stupňů.
  • Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
  • Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
  • Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.
main_foto_3

Ještě jednu věc děláme jinak.

Dnešní způsob stravování, který obsahuje velký podíl chemicky upravených produktů, vede k překyselení našeho organizmu. Tato kyselost má negativní vliv jak na náš organizmus, tak i na chuť pokrmů.

Proto v našich produktech používáme takzvanou živou vodu. Díky její zásaditosti můžeme používat o 30 % méně soli a o 30 % méně koření, aniž bychom jakkoliv ovlivnili výslednou chuť.

Je sůl opravdu nad zlato?

Jednoduchá odpověď je: ano. Složitější je, že záleží na druhu a množství. Díky neustálému vylepšovaní našeho výrobního procesu jsme snížili obsah soli v našich produktech na minimum. Zároveň jsme přestali používat jodidovanou sůl. Místo které se používá sůl kamenná. Tím jsme snížili zátěž pro zákazníky s onemocněním štítné žlázy.

main_foto_4
main_foto_5
main_foto_6

Získaná ocenění a různé testy.

Naše produkty se prosadili v soutěži Česká chuťovka. Vepřové na žampionech získalo v roce 2013 ocenění „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek - Česká chuťovka 2013.“ Rok před tím již získala ocenaní Svíčková na smetaně ocenění „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek - Česká chuťovka 2012.“ 

Hlavním smyslem soutěže „Česká chuťovka“ je podpora tradičních hodnot v českém potravinářství. Ocenění značkou Chuťovky má zároveň pomoct spotřebitelům lépe se orientovat na českém trhu, pokud hledají potravinu, která je vyrobena z ověřitelných českých surovin a zaručeně dobře chutná! Značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka,“ uděluje vždy na podzim hodnotitelská komise nezávislých odborníků, disponujících vysokým kreditem. Odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., v jehož sídle se každoročně v září hodnocení uskutečňuje. Tento renomovaný ústav také samotné hodnocení soutěže organizuje a řídí a zabezpečuje tak vysokou míru její regulérnosti.

Od začátku se snažíme maximálně využívat české dodavatele surovin. Pokud je to možné, tak je hledáme v našem regionu. Našim dlouhodobým cílem je vytvářet takový produkt, za který se nebudeme muset stydět. Jsme hrdí na to, že byl náš výrobní postup oficiálně patentován.

 

 

EXPRES MENU znamená bezpečnou stravu v každé situaci.

Abychom byli schopni 100% garantovat bezpečnost našich výrobků, necháváme si pravidelně testovat naše výrobky Zdravotním ústavem v Hradci Králové. Pro zobrazení dokumentů klikněte na níže uvedené odkazy.

Test doby spotřeby 3 rokyTest doby spotřeby 7 letTest doby spotřeby 10 letSkladovaníPříprava

X

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím